Wednesday, November 7, 2012

Gajet oh gajet.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.


Aku rasa dah lama sangat aku tinggalkan blog ni. Almaklumlah mood untuk berblog dah lama hilang. Tengok orang lain fokus bukan main dengan blog, aku duduk bilik layan movie. Nampak sangat tahap untuk bersosial secara baik sangat kurang ye. Melainkan layan si burung biru tu je aka Twitter.



Memandangkan sejak kebelakangan ni aku perhati banyak je gajet-gajet ada di pasaran, terbuktilah dunia semakin maju dan terus maju. Motif? Korang semua semakin ada banyak gajet. Hahaha. Ye, aku tak nafikan aku sendiri teringin untuk ada itu, ini. Bila dah dapat, nak yang lagi up. Oh, itu manusia. Sama je kita semua. Jangan nafikan yang kau tak pernah ada perasaan tu. Dusta belaka.



Roomates aku semua pun dah maju dengan gajet masing-masing. Aku yang tengok ni hanya mampu bersyukur, istighfar banyak banyak dengan apa yang aku ada sekarang. Yela. Mana kita tahu sekarang kita ada macam macam, esok lusa siapa yang tahu kan? Semua yang berlaku ada hikmahnya, tak gitu?



Tapi jangan terlalu taksub dengan gajet sampai lupa diri sudah la ye. Sanggup buat benda benda tak elok semata-mata nak dapatkan apa yang kita nak. Tu bukan caranya. Kan kita ada akal untuk berfikir. Setiap masalah, ada jalan penyelesaiannya.


P/s: Lagi beberapa hari nak cuti Mid-Sem. Hooray! :D

8 comments:

najihahfara said...

student sekarang ni kaya amat da. ish2. tapi akak pun teringin nk beli tab hahaha

Sabila Azam said...

Hi akq ! Lama tak nampak... btw,

mmg betul pun.. Bila da dpt yg bagus, nak lagi yg bagus lg.. Smua nak up.. Manusiaa...

The new ipad.. Comel !

Lia Irdelia said...

fuh...
saya juga..
hanya mampu memerhati dan berangan..
hahahhaa

Liquid said...


elo elo... cm kenal jek... ehehehe

sabry oppa said...

nice

http://shaberry92.blogspot.com/2012/12/bunkface-kutuk-kpop-perlu-ker.html

Aziah Razak said...

saya hanya mampu bersyukur apa ada. sobs sobs. haha :D

Nurrul said...

sERIUS.. kalauckp sapaygbuta gadget.. Nurrul lah orgnya.. Nurrul tak berapa minat sggt gadget nie.. :>

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...