Friday, January 30, 2009

Kucing?




anda2 sekalian . meh la sini . nak cerita2 sikit . ni la kucing yg aku bela . nama dia itam . hee x) dlu aku ada lagi satu kucing . nama kucing tuh mawi . haha . famili aku la tuh yang bagi nama tuh . nak tergelak je bila ingat balik . tapi sedih je sbb kucing tuh dh mati . dier sakit ulser lidah . kucing ni je la yg tinggal . kucing ni aku panggil dengan nama tam tam xD . dulu sejak mawi tuh masih hidup , nama dier ditukar kepada manja . kih3




dia ni manja yg teramat . makan memilih sangat . nak buat macam mana kan ? ikut je la . lagi2 aku ni tuan dia . haha . aku la yang treat dia untuk jadi kucing belaan aku . tiap2 pagi sebelum pergi sekolah , bagi dia makan . last2 , dia tinggal dengan famili aku . dah lama dia jadi kucing belaan aku sejak aku berumur 12 tahun . sekarang ni dah 17 tahun . pandai2 la anda2 kire ye ? hu3 .


tp hari tuh dia gaduh dengan kucing mana ntah . habis telinga dier kena gigit . badan plak cakar balar dah . risau betul aku . teruk la jugak luka2 kat badan dia . meh tengok gambar2 ni .


ni la buktinya yang telinga tam tam aku ni kena gigit .


telinga belah kiri tuh la yang kena gigit . habis berdarah . kt hidung dia tuh ade kesan calar sikit . kucing mana la yang buat naya kat kucing aku ni ? isk3 ;(

gambar view luka tadi . teruk kan ?


view ni lagi dekat . dah 4 hari dah luka ni . tak sembuh2 jugak . isk3


p/s : semoga cepat sembuh ye sayangkuh , tam tam ;(

4 comments:

S90 said...

tam ni laki ke pompan?

Eazy Izzuddin said...

cOmel nye kitty...
alolo sian die luke...
xD

hira said...

s90?:tam tuh betine.adeyh!lpe nk mention.haha xD

hira said...

eazy:comel?comel cm tuan dier gak.hu3.cian la gak.tp dier dh aktif sket2.ari tuh dier asek bising je ble caket ;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...