Friday, January 27, 2012

Kelebihan Google

Assalamualaikum.




Korang tahu tak Google yang korang selalu search tang tu tang ni tu sebenarnya bukan setakat nak cari maklumat je? Google ni semakin maju dari segi perisian segala. Salah satu contoh, Google Plus. Haaa.. Korang tahu tak apa bendanya tu?


*Tekan untuk tumbesaran*


Yang bertanda merah tu lah. Dekat sini, korang akan dapat profile yang lain dari Blogger yang dulu. Aku tahu tak ramai yang ada benda ni. Takut tak dapat nak kembali yang lama. Jangan risau. Ni bukan macam Facebook ye *Tiba-tiba*




Ni homepage Google aku. Bukan profile ye. Aku malu nak bagi korang tengok gambar aku yang besar tu. Haha. Nak tukar gambar la lepas ni ;D




Ni pula homepage Google aku. Haaa.. Korang perasan tak ada background? Huehue. Nak tukar juga? Ini caranya.




Nampak tak yang di"highlight"kan dengan warna merah tu? Korang tekan situ dan tukarlah ikut kemahuan sendiri. Korang boleh letak gambar diri sendiri pun boleh  :)


Banyak aplikasi yang diberikan dalam Chrome Web Store




Serius, sangat menarik. Ada game bagai. Nak dengar lagu ke, edit gambar ke, boleh je. Kalkulator, Notepad,dan  Formula pun ada. Kira banyaklah. Korang kena usya sendiri baru tahu. Tapi aku scroll ke bawah untuk tengok kesemuanya aplikasi memang penatlah sebab banyak sangat.




Haaaa.. Dekat sinilah semua benda tu berada. Cantik tak theme aku? Hahaha. Aku minat theme yang comel dan tak crowded je. Theme ni pun ada dalam Chrome Web Store juga.




Yang di"highlight"kan tu la. Banyak themes yang korang boleh tukar. Boleh naik juling tengok. Haha.


Nota Kecil : Macam terpanjangkan je entri ni. Hoho. Semua gara-gara gambar. Huhu. Maaf.

11 comments:

Ezad Skytech said...

hee..lama da tak godek GC ni..macam2 ada ye..hee~

Mr.Trollulz said...

Hebak hok google ning. :D

Clara said...

Ouh2..

btw, clara nak gne google circle tp tak dpt.. uwuwuwuwu... dia kne 18 thn +++..

urm.. yg google plus tu bley ke utk 18 ke bwh?

emy|farid said...

bru try ubah background. haha tq dear

Lia Irdelia said...

uihshhh...
bole tukar b.ground erk,
x penah tau.

hehehe

intan said...

menarik jgk..boleh tukar homepage google ek..nk kne explore lagi ni..

zareliqa afiqa said...

Betul2! Google nie best.Iqa pun selalu tukar theme. hehe :D

Bobo said...

google semakin mantap skrg kn? :)

Ahmad Haziq Azlan said...

byk lagi tak teroka

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huyoo promote g+ dia.. :P

btw windows n google tiada usaha sama bersama pun.. mungkin nampak sama dari segi warna, tp tiada persamaan antara kedua2 mereka

Dzarief Zuhdi said...

oooo.. baru tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...