Friday, April 10, 2009

jom mandi! :D

Assalamualaikum w.b.t kepada semua pengunjung.hehe.aku sangatla kekeringan idea apabila nak mulakan entry ni.disebabkan hari ni merupakan hari yang seronok,mari kita berkongsi cerita! xD ketika pulang balik sekolah tengah hari tadi,punya lah matahari panas terik memancar dan pantul ke bumi.hoho.tapi,bahagian yang best masa nak pergi tuisyen tadi.pukul 4 lebih,langit telah memberikan beberapa tanda untuk hujan.setibanya hujan turun..ayat nak best je.haha.ok,ok.sambung..setibanya hujan turun dengan lebatnya,aku dengan perasaan tak puas hati mengatakan,"bila nak berhenti?".almaklumlah tak nak ketinggalan kelas sejarah tadi.tu la,lain kali jangan cakap pasal hujan masa waktu panas,kan dah jadi?masin sangat kot mulut aku ni.hahaha.


Pukul 4.50 sampai la tepat pukul 5,aku berulang-alik dari bilik sendiri ke bilik mak untuk melihat situasi hujan tersebut.apabila melihat hujan sudah reda,aku cepat-cepat bersiap.tak perlu bedak banyak-banyak dan sebagainya sebab aku tahu satu badanku akan basah akibat hujan yang melanda.aku dengan begitu semangatnya,mengayuh basikal dengan laju.sangat best!!!!aku bermain hujan sambil menjerit menandakan gembiranya hatiku seperti budak-budak kecil.hahaha.nasib baik tak ada orang.kalau tak,orang dah salah tafsir.huhu.mandi hujan sangat nikmat.sesiapa yang tak pernah mandi hujan,perasaan simpati tu ada untuk anda.hehe.sesudah sampai ke pusat tuisyen,habis beg dan seluar track ku disimbahi lecak.aku tak peduli la.yang penting,aku dah sampai dengan selamatnya.

Hari ni merupakan hari yang cukup indah bagiku.dengan pakaianku yang dari atas sampai ke seliparku serba hitam.hahaha.walaupun balik tadi hujan dah berhenti,aku sangat senang hati~ :)

2 comments:

Eazy Izzuddin said...

hujan itu rahmat..
hiks..
xD

hira said...

betul2!lagi pun,semalam hari jumaat.berkat tu!hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...