Friday, November 27, 2009

sayang-menyayangi :)


Assalamualaikum semua. hari ni aku sangatlah gembira! lupa, selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua umat islam di dunia ini. hehe x)) ok, sambung..

hari berganti hari,
bulan berganti bulan,
tahun berganti tahun,
blog aku sudah pun berusia setahun!

percaya atau tidak aku sudah terjebak dengan dunia blog ini sudah setahun. aku tahu ramai blogger yang lain sudah bertahun-tahun lamanya berkhidmat dengan blog tapi aku ni masih budak baru lagi. masih budak hingusan dan masih jahil tentang blog ni. huhu. almaklumlah aku ni tak ada lah pandai sangat pasal IT zaman sekarang. baiklah, aku cerita sedikit mengenai sejarah blog aku. tak payah ingat pun tak apa, tak masuk periksa. hehe ;p

aku mula berjinak-jinak dengan blog ni pada 27 hari bulan 11 tahun 2008. sama tarikh dengan hari ni, bukan? kecuali tahun sahaja berbeza. pada ketika itu, nama blog ni adalah hira's bloggy! tetapi aku tengok macam tak sedap sahaja. maka, aku tukarlah kepada little teen. aku masih remaja kan, tak salah letak perkataan "teen" itu di belakang ;D oh, selain itu, follower aku sudahpun meningkat kepada 99 orang. seorang sahaja lagi nak jadi 100. sebelum ni ada juga yang ikut blog aku tapi sudah menghilangkan diri. mungkin aku ni tak adalah popular seperti orang lain dan mungkin juga penulisan aku yang agak kebosanan. tak apa, kata orang, asam garam kehidupan la katakan. sikap manusia ni sentiasa berubah-rubah. apa aku merepek ni? haha.

sebelum aku mula untuk daftarkan diri sebagai seorang blogger, ada juga kawan aku tanya nak join ke tak nak dunia blog ni. aku ada lah juga tengok-tengok blog orang lain. masa kawan aku tanya, hati aku seperti berbelah bahagi. sekejap kata nak, sekejap kata tak nak. selepas beberapa jam selepas itu, tangan aku mula menggedik untuk daftarkan diri dan mula berblogging. nampak sangat aku tak berpendirian tetap, kan? haha. ada aku kesah? janji aku berjaya menjadikan blog aku ni mempunyai ikutan dah kira bagus walaupun tidak mempunyai keistimewaan apa-apa pun. namun, aku tetap bangga dengan litte teen ini! ;))

kepada sesiapa yang ada melihat mybloglogku itu, anda boleh lihat template yang aku gunakan buat kali yang kedua selepas lahirnya blog ini. template sekarang ini kalau tidak salah yang kali keempat aku tukar. hanya tunggu masa sahaja nak tukar yang lain. tak nak yang sama sahaja, nanti orang sudah bosan tengok dan tidak akan jenguk-jenguk lagi. kesian blog aku ni. sebelum terlupa, blog aku ni hanya mengenai diri aku sahaja. pernahlah juga aku ada mengambil kenyataan dari laman-laman web yang untuk dikongsi bersama. namun, sangat sedikit jumlahnya. aku tak pernah menyesal dengan blog aku walaupun kadang-kadang terasa sangat membosankan. haha. tidak mengapa wahai sayangku, selepas spm ini, akanku update dirimu setiap hari, ok?

aku rasa entry ni sangat panjang untuk dibaca. sesiapa yang berjaya menghabiskan penulisan aku ni, anda sangat hebat! huhu. kepada followerku, terima kasih di atas komen-komen anda. para blogger yang lain yang selalu datang jenguk blog ini, terima kasih juga kerana sudi datang. kalau rajin, mari kita saling ikut-mengikut. ada ke ayat macam itu? habis bahasa aku. haha. semoga bertemu lagi kalian :))

2 comments:

i Pakcik Zharul said...

wahh.
selamt birthday ye blog kamu ;)
maknenye..
usia blog kite same lahh..

=)

hira said...

sebaya ek pakcik?
waa..
ada kawan la~
suka! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...