Saturday, October 29, 2011

Dunia Tag !

Assalamualaikum dan selamat tengah hari semua. Setelah berjam-jam lamanya menghadap tv dengan melayan kerenah kartun-kartun, alhamdulillah online sebentar. Kartun tu untuk hiburkan hati. Pagi punya cerita la katakan. Niat sebenar nak sambung study. Semalam study seciput. Banyak jadi cikgu sebab bagi tips-tips untuk menghafal dan cara untuk menjawab untuk subjek-subjek tertentu. Bajet pelajar cemerlang. Dah orang minta tolong, takkan nak hampakan, ye tak?



Erk. Mukadimah panjang berjela -.- Haaaa... Lama berkurun berjanggut hingga cecah lantai tak kena tag. Masa dulu-dulu bergiat aktif dengan dunia blog ni selalu kena tag dengan kawan-kawan yang sporting tapi mereka di mana ye? Kena cari balik la alamatnya. Sadissss.. #drama -.- Tag kali ni datang dari empunya blog Qisatulhayati. Terima kasih akak :)

Peraturan-peraturan tag ni :

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create
eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS"
YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 soalan yang wajib dijawab oleh rakan yang ditag (aku la tu..) :

1) Korang jenis yang peramah ke pendiam @ depend on situation.. ?
--> Selalunya kalau pertemuan pertama kali, korang mesti akan pendiam. Sama je macam aku. Lama-lama jadi geng satu kepala. Aku suka kacau orang. Tapi setakat ni aku peramah dari sekolah rendah sampailah kerja sambilan sebelum masuk Universiti, aku memang jadi macam ni. Di Universiti aku jadi pasif -.-

2) Kereta impian korang (dream car) ?
--> Nak ni, boleh?

FIESTA

3) Kalau online suka buka web apa first sekali ?

4) Apa movie fav korang ?
--> Banyak tapi ni paling latest. Cerita jepun bertajuk "1778 letters to my wife". Serius, best habis sampai mengalir air mata sebab sedih sangat jalan cerita >.<



5) Kalau tengah marah dengan adik/abang/kakak/best friend selalunya korang akan buat apa?
--> Ni haaa terapi aku..


MENYANYI KAW-KAW. Tak percaya? Cuba try~

6) Percutian impian korang kat mana ?
--> ParisssssHilton. Lalala~

7) Kerja gila yang korang pernah buat ?
--> Mengaku akulah "Erra Fazira" depan kelas masa darjah 2 dulu-dulu. Semua kawan-kawan aku membingitkan suasana kelas selepas tu. Advance kan aku? Haha :p

8) Apa warna fav korang ?
--> Biru, Hijau, Pink dan Purple. Ada lagi ke eh? -.-

9) Lagu fav sekarang ?
--> Banyak tapi lagu ni paling sweet dan buatkan aku jatuh hati dengan lirik-lirik dia~ 


10) Bila korang plan untuk kahwin ?
--> Bila dah berjaya tamatkan pengajian Bacelor di UPM ni. Tapi bukan on the spot ye. Dapat kerja dulu ke apa ke kan? Jangan cop aku gatal ye. Ketuk juga karang. Haha

11) Apa pendapat korang tentang blog ni (qisatulhayati).. ?
--> Nice and better than before. Lebih kemas. Keep it up! :D


Sebelum bertukar wajah :)


DONE.


Sekarang, 11 soalan yang aku create sendiri.

1) Korang dah ada teman istimewa? Kalau tak ada, sebelum ni? Kenal dekat mana?
2) Perkara yang agak lucu yang korang pernah buat?
3) Impikan sebuah majlis perkahwinan yang macam mana?
4) Perkara apa yang korang nak sangat buat tetapi selalu tak ada peluang?
5) Nyatakan 5 benda yang korang sayang sangat.
6) Korang rasa blog aku perlu tak diubah? Kalau ye, dari segi apa? Kalau tak pun kena bagi sebab kenapa.
7) Perkara yang paling sweet korang pernah buat/bagi dekat pasangan?
8) Apa impian korang yang masih belum tercapai?
9) Korang merupakan pengguna talian apa? (Maxis,Celcom, Digi, Umobile)
10) Korang suka kanak-kanak?
11) Apa yang korang nak cakap dekat aku selepas buat tag ni?


11 orang yang bertuah kena jawab tag ini :

Nota kecil : Dari pukul 11 lebih tak habis-habis entri ni sebab asyik sangat layan lagu fav aku tu. Duk ulang-ulang. Tangan tak menaip pun sebab tu tukar greeting dari pagi ke tengah hari. Haha.

Pesanan dari penaja : Blog Zul Fattah mana eh? Katanya dah remove. Baru nak tag dia -.-

17 comments:

Abg Stalker said...

yeay!kne lg..haha :)baik la,nti abg jwb eh.entri tag tu mmg abg matikn komen.xnk org tny apa2.hehe

Green Apple said...

nak jawab kat blog akak ke hira... atau jawab kat ruang komen ni..

cik najihah said...

tq syg

cik najihah said...

tq syg

Dalila Diela said...

thanx tag..
wah..banyaknya kena jawab...hehe
insyaallah akn menjawab..
tp lambat sket eh...
xde tarikh tutup kan..

Miss Nadya said...

nad pon kene tag..:)

new entry ::

1 :: Tagged ツ
2 :: Review Real Steel ツ
3 :: Photoshoot ツ

ayuyuuu :) said...

fuhh2. penat wehh
dah buat dahh! :D
haha

Razil Tahir said...

huyyoh! mengaku erra fazira!!
daring!! XD

SoLy SoLicious said...

waahh..kene tag..nnti kite jwb ye ^^

zOeY zAu YaH said...

saya selalu kene tag ini..tp kan..kan..kan..rules tu buat kite x join walaupun tingin nak join...huhuhu..sorry syg tp tq tau sbb tag saya =)

cik mun said...

huhu..ramai dah main game ni ek..

Abg Stalker said...

ala..line tenet ni.td abg da tulis agk pnjg la jgk,skli error plk.

ulg blk la nmpknya.soalan hira tu mmg killer.tp jwpn abg maintain cute je..haha.ok,perasan la. :P

Dalila Diela said...

dah jawab ..hehe :)

http://chantekdia.blogspot.com/2011/10/answer-for-hiras-tag.html

Ezad Skytech said...

huuhh...pening den nak jawab ni...haha~

SoLy SoLicious said...

tuk awak ^___^

http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/10/musim-tag-tag-ka-ni.html

aimie amalina said...

weeeeeeeee
mimi di tag =]

maceh syg!


wee...sameeee suke sgt ford fiesta
nak kaler biru =]

intan said...

thanx hira coz jawab sume soalan2..walau banyak.. terharu ada ye header yg sebelum ni.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...