Wednesday, October 5, 2011

Sabar

Assalamualaikum dan selamat pagi.  Seperti yang korang tahu, sabar tu  kan separuh daripada iman. Tapi kalau korang alami sama seperti aku dekat list bawah ni, apa mau bikin? *Terus ayat semacam. Hoho*



--> Sabar bila tak ada duit sedangkan menunggu juga bila orang tu nak bayar balik walaupun menunggu sebelum bulan puasa lagi

--> Sabar bila tak faham sesuatu, maka assignment dan tutor nak siapkan macam mana eh?

--> Sabar bila tak ada buku walaupun test minggu depan. TERBAIK !

--> Sabar bila selalu keseorangan. Orang lain pergi mana mesti duduk berkepit dengan kawan masing-masing, tak pun si makwe atau pakwe mereka [ Yang ni, ada aku kisah kalau ada pasangan berkepit? ]

--> Sabar bila tunggu bas dan bas pula penuh ataupun dah lebih setengah jam dan hampir sejam. [ Sadiss.. ]

--> Sabar menunggu biasiswa dan bantuan pelajaran diterima

--> Sabar menanti


Ada yang lain lagi. Apa-apa pun, semoga segalanya dipermudahkan urusan olehNya. Amin...


Nota Kecil : Doakan aku ye kawan-kawan. Preparation untuk test minggu depan pun medium je. Huuu.. *Kuatkan azam dan tekad*

17 comments:

Kancil 8349 said...

sabar...ia menguji tahap keimanan kita..

Ini Kisah Tia said...

terkadang sabar yang melampaui had .. uih , dah tak boleh sabar dah tu .. huhu

Dalila Diela said...

ha'ah..memang memenatkan menuggu bas lama n lg penat bila bas penuh..
sabar je la ek..:)

Ezad Skytech said...

erk...test minggu depan..tapi takde buku tu..mcm nak study hira..?

siti kektus said...

Ye. Sabar menanti utk lunch. Lparnya. Huhuhu

Bro ahmad said...

orang penyabar ni banyak ganjaranya

NadiRah said...

erk....maaf... -..-
baru pasan x follow lg..
em,jom join outing utm bloggers.. ^^

JIJI YU said...

bukan senang nak sabar weyh

Saiazuan said...

sabar itu indah ;)

Syazwan Che Deraman said...

sabar itu indah.

zareliqa afiqa said...

sabar jela~ huhu,yg no 1 tu mmg tak ley sabar rasanya.pnh kena cmtu,pinjam duit kita nak cepat.Bila nak bayar balik bkn main liat.da setahun tunggu~ huhu=.=

ayuyuuu :) said...

sabar bebeh!

semoga dipermudahkan.

UPM plak.
mestilah HOT :)
hii.

banyak kesabaran perlu ade
take care!

Zul Fattah said...

sabar itu separuh daripada iman..

NA said...

Kalau tak faham tu jangan tangguh-tangguh. Tu salah maksud sabar. Lain-lain tu macam hutang orang tak bayar kat kita, memang cepat-cepat Kak Wina minta.

Selamat bersedia dan moga berjaya untuk ujian minggu depan.

-wina1979-

anamizu said...

bykkan bersabar tau :)




luv,
cik ana :)

msredcheesecake said...

Nak buat apa lagi... Sabar lah... Heeee..... Train hati supaya selalu bersabar....

aimie amalina said...

sabar =]
akan selalu dptt hadiah dari Allah !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...