Friday, February 24, 2012

Jenama Kereta Pertama Menggunakan Internet 4G Di Malaysia | Proton

Assalamualaikum.


Sementara menunggu kehadiran bas maghrib semalam sebelum pulang ke rumah, bermulalah dialog antara aku dengan kawan aku dua orang ni. Kitorang sembang punya sembang, tiba-tiba masuk bab kereta. Kemudian dia pun cerita pasal ada 1 jenama kereta yang gunakan Internet, kira WIFI la kot. Boleh main game apa semua.




Siapa tak excited dengar cerita macam tu? Mula-mula ingatkan PERODUA. Tapi sangkaan pertama meleset. Selongkar punya selongkar bersama Encik Google, jumpalah PROTON. Semangat betul aku nak tahu pasal benda ni.


Ini dia, PROTON mempunyai Internet yang menggunakan YES 4G. Siapa sangka Universiti gua pun pakai YES 4G ni tau. Agagaga~ Serius, laju!




Kereta YES 4G ni sangat cantik kan? Menawan hati betul aku tengok. Haih. Teringin dah nak beli 1. Hoho.




Kalau kereta aku ada macam ni, syurgaaaaaaa~ Main game dalam ni je. Inilah yang aku dengan kawan aku bualkan semalam. Tak payah masuk dalam rumah. Mainlah game sampai ke pagi. Kereta bagaikan rumah kedua pula. Muahahaha.


Esok aku akan share dengan korang cara-cara untuk memenangi YES 4G dengan cara yang sangat senang sebagaimana ABC. Hahaha.


Nak tahu lebih lanjut mengenai entri ni? Cuba baca SINI.

6 comments:

zareliqa afiqa said...

Awesome!! nak satu jugak lar.hehehe..dapat jek terus bawak bantal selimut dok dalam keta.hee :D

Si BuDaK KaChAk said...

sejujurnya tak setuju dgn keta ni...cantik mmg cantik...tp boleh mngundag bahaya...hilang fokus sbb sbok tgk internet...

p/s : nape??xsihat ke??huhuhu

Ezad Skytech said...

pernah dgr jugak sebelum ni..tapi yg dalam gambar ni..mmg smart la keretanya...kalau la dapat sebiji...haha~

Ahmad Haziq Azlan said...

gila cool

aimie amalina said...

fuyooo
betol2 ke ade niii
hehehehehe

~SaL IjOu~ said...

ada sejibik ni, kalo berjalan jauh mesti x bosan~ ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...