Sunday, February 5, 2012

Menu Petang | ROTESU

Assalamualaikum.


Mai mai tengok menu petang aku hari ni. Sepatutnya aku nak buat malam tadi tapi malas pula. Tu yang petang ni terasa kempunan nak makan. Gigihkan diri ke dapur. Buat ROTESU ye kawan-kawan aka ROti TElur SUsu. Wakakaka. Nama nak gempak. Maaf. Aku memang suka ubah-ubah nama. Hoho.


ROTESU


Sebenarnya aku dah lama tak buat. Aku belajar ni pun dari kawan aku masa zaman awal sekolah menengah. Aku selalu lepak-lepak rumah dia. Sekali dia masak makanan ni. Aku tanya, sedap ke letak susu? Dia kata sedap. Aku pun try la. Manis bebeh. Haha. Lagi sedap dari roti telur :p


Yelah kan. Roti telur korang hanya salutkan roti dengan telur tapi ROTESU ni cuma tambah lagi dengan susu manis je. Tapi jangan kau letak susu tepung ataupun susu cair sudah. Karang jadi lain, aku tak tanggung. Hahaha. Lupa, aku tak guna minyak tapi guna mentega :D




Kalau korang dah try masak ni, cuba bagitahu aku sedap ke tak. Aku buat banyak sikit sebab roti jarang dihabiskan melainkan akulah HANTU ROTI. Hahaha. SELAMAT MENCUBA! :)


Nota Kecil : Susu manis tu ikut citarasa korang nak manis macam mana ye. Roti tu aku belah 4 bagi senang nak makan. Mudah je kan? Hehe.

13 comments:

Dzarief Zuhdi said...

nak tapau..

H.J said...

dpt nama baru...rotesu..haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu roti telur ni leh wat mcm2 kan.. tmabah ngan naget pn sedap :D

eDdY said...

waaa..sedap nampak..
susu tu letak dlm telur tu skali ker bfore salut kat roti??
nak try wat gak ni..hehe

emy|farid said...

roti takde, nak kena beli ni. hehe

♥ asma ♥ said...

mcm best <3

Ezad Skytech said...

macam sedap je..nama pun unik...haha...boleh la try buat ni nanti..hee~

zareliqa afiqa said...

Ingatkan apa lar ROTESU tadi.hehe,wahh 1st time dengar nie.Mesti cuba nanti.Slalu buat yg salut telur tu jek.Lapo lar pulak mlm2 nie bila tgk gambar tu.huhu~

littledolphin said...

nak confirm sekejap, rotesu ni macam french toast tapi tambah susu manis je la?

ohhh...

okay!

Lia Irdelia said...

uish...
nampak sedap..
tapi macam tauhu goreng pun ada..hehhee

budak penjara said...

apakah itu rotesu..ko reka sndri ke nama??x penah jmpe pon lam buku resepi haha

zOeY zAu YaH said...

sedap je nampak.

Si BuDaK KaChAk said...

roti telur susu??bez ke??tak pnah try la...biasa letak cheese je...nnt nk cuba gk la...

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...