Friday, February 10, 2012

Pecinta Kek Yang Sejati | Awesome !

Assalamualaikum.


Korang ni pecinta kek yang sejati ke? Hahaha. Tapi apa yang awesome sangat dengan tajuk aku tu? Nak tahu? Haaa.. Korang percaya tak kalau aku cakap bakery negara kita tak setanding dengan negara luar? For sure korang percaya punya la kan. Tapi aku bukan nak kritik negara sendiri. Malah, aku pun bukannya reti macam mereka pun. I admit it.




Korang pernah tengok tv show CAKE BOSS tak? Saluran Astro TLC. Serius, best gua cakap sama lu. Decorate kek dia sangatlahhhhhhhhh AWESOME! Aku sendiri terpegun cara dia buat kek tu. Ni pun secara tak sengaja tengok sebab abang aku suka sangat layan tv show masak-masak padahal dia sendiri tak reti masak. Huehue.


Dah. Jom layan segelintir kek yang sangat awesome dari CAKE BOSS !


*Kereta yang superb!* 

*Candy yang terlalu comel* 

*Dapur barangkali. Huehue. Tapi sangat real kot* 

*Transformers. Kau mampu?!* 

*Siap ada tangga tu tak menahan. Cantik!* 

*Kapal terbang yang comel :)* 

*Bandar New York* 

*Polkadot. I likeee!* 

*Khas untuk budak-budak kecik yang gemarkan gula-gula. Hehe* 

*Menara condong. Sweet gitu~ Muehehe* 

*Jutawan baru ^__^* 

*Kek epal. Aku tengok dalam tv serius cantik sangat*


Haaa.. Apa pendapat korang? Awesome tak? Hahahaha. Mungkin ada yang sangat kagum sampai tak sanggup nak makan, kan? Tak nak makan, jangan lupa bagi aku. Agagaga~ Aku cuba cari kek yang ada barangan wanita seperti gincu apa semua tapi tak jumpa pula :( Baru nak tunjuk dengan korang betapa uniknya kek tu.


Nota Kecil : Kalau nak usya ke nak tempah ke apa, korang pergi SINI. Aku teringin juga nak kek birthday sendiri macam tu tapi macam mahal je. Tak mampu eden ni haaa..

9 comments:

Umi Anaan said...

sye pon layan gak cake boss ni...pas tu rase sayangnye nak makan kek yg comel/cantik tu...

Mie Hishamuddin said...

oh2! suka tgk cerita cake boss nie kat astro...memang syok!

H.J said...

mmg boleh makan la kek tu??nampak pelik sangat,haha

Si BuDaK KaChAk said...

owh...mayb awk xnmpak lg kot chef negara kita wat camtu...tu yg awk kate chef negara kita xsehebat dorg...

utk pgetahuan awk ada je Malaysia nye chef yg hebat dr apa yg dilihat kat atas...

abg ipar sy sendiri chef bahagian bakery...team dia pernah je menang pertandingan kt luar negara...

cuma takde la smpai nk diheboh2kn mcm chef luar...

kalau nak kate kek sedap kita punya pun dikategori sedap sebab kita takde campuran alkohol atau brgan terlarang....halal...hehehe

Lia Irdelia said...

uish,,,
camnih memang tak sanggup nak makan la...
hehe..
tengok aje..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hebat sgt kek bos ni!! :D

p.s tiru je orng nak bli V1 ;p

Ezad Skytech said...

macam tak percaya je semua tu kek..nak makan pun sayang je...haha~

Ahmad Haziq Azlan said...

terliur sorang2 tengok pic2 ni...

zOeY zAu YaH said...

sgt berbakat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...