Friday, August 26, 2011

Jom uji tahap kesabaran korang


Assalamualaikum dan selamat pagi wahai manusia di atas muka bumi ni. Panjang betul mukadimah aku. Haha. Hari ni dengan rajinnya aku nak suruh korang semua uji tahap kesabaran. Orang yang penyabar pun tak sesabar macam ni. Tak percaya? Jom layan~~~~


Kau takkan sabar bila..


1) Orang tu saja je maki kau supaya kau sedar kau tu tak setaraf dengan dia.


2) Orang yang kau percaya, tikam kau dari belakang.


Marah tak? Marah tak? Hahaha. Dah, tu sebenarnya bikin panas je. Aku bukannya nak buat entry tak puas hati ke apa kan? Jom layan ni pula wehhhhh.. Tapi sambung ayat yang sangat annoying dekat atas tu.


Kau takkan sabar bila.. (sila ulang untuk setiap nombor)


1) Bulan Ramadhan nak muncul.
- masa tu la korang bertungkus-lumus membuat kebaikan. Setahun sekali, tak gitu?


2) Sampai dekat bazar Ramadhan.
- makanan sangat banyak dan enak belaka. Korang sangat terliur dan nafsu makan korang saja je menghasut supaya membazir. Subhanallah.


3) Tunggu nak berbuka.
- kempunan sangat nak makan. Lain kali kena nasihat perut yang perut korang tu dah full, tak boleh makan. Nanti jadi lain pula.

4) Lagu raya dah berkumandang.
- mesti dah feeling sakan nak raya, kan?


5) Raya bakal tiba.
- semua shopping kompleks sangat sesak.
- nak shopping raya. Banyak gila duit yang dikeluarkan semata-mata nak beli itu, beli ini. Shopping habis!
- nak minta cuti awal.
- nak tempah tiket untuk pulang ke kampung halaman.
- main mercun tapi diri sendiri yang merana.
- feeling untuk bekerja sangat down. Macam aku! Haha :p


6) Raya dah tiba.
- nak minta duit raya dekat orang yang lebih berusia (untuk budak-budak ye)
- berpeluang untuk beraya di rumah pakwe / makwe korang
- semestinya tak sabar nak makan makanan yang sangat lazat sehingga boleh membuatkan korang mendapat berat badan yang best (tambah berat badan)
- duit poket dah makin nipis gara-gara bagi duit raya dekat budak-budak kecil yang datang beraya dekat rumah.
- tak sabar untuk berkumpul dengan semua ahli keluarga. Wah, sangat erat la ikatan kekeluargaan ni. I LIKE! :D


Dah habis baca? Korang yang mana satu? Hahahaha :p


Nota Kecil : Agak sengal entri aku pagi ni. Haha.

19 comments:

Clara said...

nak ulas! ^^

Masa bulan ramadhan tbe, prngai mmg tak ubah2 pown.. heheh..

Baru semalam, for the first time utk 3 tahun clara jejakkan kaki ke bazaar.. hehehhe

Clara byk off, tp sllu clara men lappy so mmg tak terasa lapar. Ble azan baru g makan.. hehhhe

Entahlah, takde feel nak raya sbnanye.. huuh.. sbb rse rye tahun ni cm tak best je..

Clara baru semlam g beli baju, sbb tu terus g bazaar.. =D

No 6 tu betul!Tak sabar nak kumpul2kan ahli keluarga.. seronok!

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe entri pgi kte hampir sama :)

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe entri pgi kte hampir sama :)

diana said...

tak paham sebenonye..:p
kena ulang cemana ye???

akak sekolah takat spm je...
ni la jadinya...
heheheheh

syarifahsidrus said...

baca ni pun sedang bersabarr..hahaa

shaliza khairi said...

dah habis baca tapi tak ada pun pilihan jawapan sy dalam bnyak2 option tu. haha. samat hari rayerr =)

hira said...

hahaha. CR, best tak? tu la. duduk depan laptop, tak lapar punyalah. hoho

hira said...

ada la sikit sama kak niena. huhu

hira said...

kak diana, ulang "kau takkan sabar bila.." untuk setiap nombor. haha :D

hira said...

bagus. haha :D syarifah memang seorang yang penyabar~ ;)

hira said...

boleh eh macam tu shaliza? haha :D selamat hari raya!

PaK PiS said...

sabar jela..haha

hira said...

pak pis, macam betul je gelak tu. hahaha :p

Ezad Skytech said...

tengah sabar ni..sebab tak paham macam mana..haha~

hira said...

hahaha. tak perlu paham la izzat :p

iPai said...

er .. tak berapa nak paham plak .. tak tau napa leh konfius .. hehhe

tp yg konfirm ye, memang kadang2 terlepas tak sabar tuh .. tp apa2 pun kita cuba juga .. ye tak hira ?

Ezad Skytech said...

haha..sabar je la..(^^,)

hira said...

betul tu abang ipai! hehe :D

hira said...

izzat, sabar tu kan separuh daripada iman :) haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...