Monday, August 29, 2011

Kahwin Muda Best?

Assalamualaikum dan selamat pagi. Wuuuuuuuu.. Sunyi betul blog ni. Nak blogwalking pun macam tak best. Haha. Adeh. Sabar je lah.


Back to the topic *asal tiba-tiba speaking pula ni?*, siapa dalam kalangan korang yang setuju dengan tajuk ni? Aku tahu korang dah baca entry aku malam tadi. Tak habis-habis dengan kahwin je. Eh, ni bukan saja-saja tau. Malam tadi aku terbaca satu artikel dekat wall Facebook kawan aku. Tu yang terasa nak tahu dan nak share dengan korang. Serius, SWEET sangat wehhhhhh!


Sila tekan untuk tumbesaran yang sangat hebat~!


Ni salah satu isi artikel tersebut. Aku sokong ayat dia. Lagi-lagi last part tu, "tak guna bercinta lama-lama". Ye, aku akui pernah bercinta selama 3 tahun tapi punah macam tu je. Tu yang kalau boleh kahwin je, bercinta kemudian. Haih. Ada ke yang sanggup? Tapi aku baru 19 tahun, muda lagi. Erkkk =____= Okay-okay, karang korang cakap aku gatal nak kahwin. Aku tutup cerita ni.


Cuba tekan SINI untuk baca artikel itu sepenuhnya~ Mesti korang rasa best! Hehe :D


Nota kecil : Layan lagu "In Team - Nur Kasih" semasa baca entri ni best wehhhh.. Baru ada feeling! Lagu favourite aku la katakan. Orang call aku keluar lagu ni. Huehue. Perlu ke bagitahu? :p

Pesanan dari penaja : Semalam kerja macam hampeh. Bosan gilaaaaa wehhh.. Tak ramai orang. Aku lebih banyak habiskan masa dengan termenung dan menguap. Nampak sangat terlalu bosan. Haih. Tolong cepat pukul 4 petang ye, encik masa? Nak balik rumah! Haha :p

30 comments:

JIJI YU said...

nikmat bercinta lepas kawen leh geli geli je manjang

hira said...

haha :D tahu tak apa. tapi censored la sikit kan perkataan tu. huehue

CikGu Ma said...

kahwin muda untung juga...bila dah tua anak2 dah besar, kalo kawen lambat sket, umo dh meningkat, anak masih kecil ..apa2 pun jodoh adalah ketentuan Tuhan cepat atau lambat (",)

***akak pun belum kawen.,..hehehe

selamat hari raya Hira =,=

cik najihah said...

hahah akk dah x reti nk bercinte

msredcheesecake said...

best ke tak best kawen muda kita sendiri kena usaha kasi best...

selamat hari raya maaf zahir batin

Hanif Borhan said...

hahaha...lawak betoi baca komen 1st kat atas...btw, sy ada jgl kwn2 keliling pinggang yg dah kahwin...

mula2 tu mmg lah dlm hati : "xpe xpe...biarkan depa dgn labu2 depa..."

tp lama2 : "adoiii...beshnya tengok depa...bila aku pulak ni..."

haha...pe2pun,semua org dah ada masa yg dittpkan...so, banyak2 sabar lah kita ye...haha

Cik Asma BLuppy said...

sy xsmpai seru ag ni...;p

schaze zainn said...

haha. mebi betul xP

tapi berkawin awal ni kena ada komitmen yg betul2 tinggi.

then, kalo tak cukup mental, fizikal dan juga kewangan pun susah juga.

yela, muda-muda dah kawin so stability tu takde. so mmg betul2 kena berusaha la.

ekceli ade baik buruk kawin awal ni. and same goes with the kawin usia normal ade juga pre-contra die..hihi

Silbiabigail said...

agak2 awak tu bila nak berkahwin..? hehehe...

hira said...

cikgu, haha :D betul juga kan? senang sikit jadinya. alahai. huhu. tak apa, insya Allah ada la tu jodoh untuk akak. hehe.

p/s: selamat hari raya juga akak! ;)

hira said...

kak najihah, tak apa. insya Allah bila ada jodoh nanti, akak reti la balik tu. hehe

hira said...

msred, sokong! haha :D sendiri usaha la kan? hehe ;)

p/s: selamat hari raya juga~ :)

hira said...

hanif, cemburu kan? hahaha :D sabar je la ye? huehue

hira said...

cik asma, tak apa. ada la tu nanti. huhu

hira said...

schaze, semua benda yang terjadi tu ada hikmahnya juga, kan? hehe :D so, sesiapa yang nak kahwin, kena fikir semasak-masaknya~ :D

hira said...

silbi, lambat lagi la.. haha :p

Freaky said...

bercinta lepas kawin.. sangat sweet. tp freaky da terperangkap cinta skang =_=

hira said...

rileks freaky, biasalah tu. insya Allah ada la jodoh tu kan? hehe :D

SoLy SoLicious said...

kawin muda cm syok kan...

hira said...

memang syok pun soly. hehe :D

tia @ Ini Kisah Tia said...

dear , buang perkataan gatai tu okey . kahwin muda doesnt mean gatal .. :)

hira said...

hehe. ok kak tia :D

Zul Fattah said...

aku stuju.. cepat r..aku nk kahwin ni..
aku dh tak tahan ni..

hira said...

zul fattah, sila-sila kahwin. haha :D

Garang tp Cute said...

doakan jodoh akk cpt..huhu

hira said...

insya Allah akak. aminnnnn.. :)

Green Apple said...

Moga hira bertemu jodoh yg sesuai, klau boleh biarlah habis belajar dulu eaaa, kesian kat mak & ayah :D

hira said...

memang saya bercadang macam tu akak sebab saya faham situasi keluarga saya. saya ingat nak study sambil kerja. itu lebih menjamin. insya Allah :)

Tea Dno said...

haih ada jodoh nanti tea kawin lah. tak kisah muda ke tua. :)

hira said...

betul tu tea. hehe :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...