Tuesday, July 19, 2011

APA PENDAPAT ANDA?

Assalamualaikum. Nak minta pendapat sikit, boleh? Sebab benda ni sangatlah urgent. Dah dua hari aku fikir pasal benda ni. Minta tolong eh? Ayat pendek pun tak apa. Huhu. Tapi situasi ni adalah alam pekerjaan. Apa kata anda :


1) Kawan sekerja korang selalu borak bersama tetapi korang dipinggirkan?

2) Apabila korang dah siap kerja, saja lah nak baca buku. Tapi ada orang report yang korang ni suka baca buku dari pagi sampai malam. Apa nak buat? Apa perasaan korang?

3) Kawan korang selalu ada kerja nak dibuat tetapi korang sendiri tak tau nak buat apa setelah semua kerja basic dah siap. Apa yang bermain di fikiran korang?

4) Setelah ketiga-tiga situasi di atas dinyatakan, adakah korang akan mengambil keputusan untuk berhenti kerja ataupun teruskan lagi sebulan?



Kerjasama korang sangat dihargai. Aku sangat perlukan jawapan korang sampai esok. Terima kasih kepada yang sudi komen :'D

15 comments:

cik najihah said...

1. buat tak tau je..
2. pegi cakap kat die elok,jangan sibuk2 hal orang bole
3. just do wat u think can enjoy urself..do not make the same thing as they do.
4. gighkan lagi 1 minggu kalau x tahan,cabut je

hira said...

haha. adeh. akak ni, buat saya gelak je la. masalahnya, nak cabut pun, cek kena selesai dulu baru boleh cabut. haha

cik najihah said...

o yeke..hii.. xpe2..pk masak2..
btw meal plan tu kad nnt gune kat kafe,,x yah pakai cash..pakai je kad tu..bes2..
haha upm kayo

hira said...

memang kaya~ hahaha. baik! lagipun saya memang nak berhenti. duduk rumah, berpuasa dengan keluarga lagi best. dah la tahun lepas tak dapat bersama. sedihhhh ~_~

Nurasyiqin said...

1- wat muka tak malu jer join depa..haha

2- bg tau dia aper salahnyer dr aku wat keje tak berfaedah..=D

3- try tanya dia samaada dia perlukan pertolongan kita tak??kalo dia kata tak yah tolong, blah dr situ..hehe

4- keje mana yang takde cabaran??belajar utk terima keadaan n wujudkan situasi enjoy yr work..kalo tak jalan gak baru blahhh!!=D

hira said...

yeah. thanks! :D sangat berguna ilmu-ilmu di atas ni. nanti saya fikir ye? huhu

myra yusreena said...

huhu. buat bodo jek. gaji nanti bukan share ngan dorang pown..hihi

eDdY said...

1. awk jgn borak ngan kawan sekerja..tpi awk cari org..sperti mak cik cleaner atau bos..pastu bork la ngan diorg(^^)

2. awk bagitau jer yg membaca tu hobi awk...abes citer..hehe

3. jumpa bos..mintak lagi kerja..tunjuk komitmen lebih skit(^^)

4. yg ni kena ikut diri sendiri..kalo dah xtahan sgt..behenti jer...lagi pon awk bukan nyer kejer full time kat ctu kan..

hira said...

hahaha. ok, thanks! :D

Atiqah Wadiah said...

teruskan..jgn benti..klu dorg borak2 tp kita dipinggirkan,kita lyn lagu2 best atau video2 chumel..x pon tgk citer korea or jepun..ada abg2 nsem tau..hehe ^^

hira said...

hehe. thanks awak :)

Ezad Skytech said...

1-kita ckp la sorang2..takde sape nak marah...

2-aihh...baca buku pon salah...ada jugak faedahnya dari gossip sana sini kan..heee~

3-semak balik kerja tu..mana tahu ada kesilapan ke...ada jugak kerja nak buat kan...(^^,)

4-kalau masih mampu bertahan...go on..kalau tak..terpulang la macam mana..keputusan di tangan anda...=D

Abang Stalker said...

kes ni da biasa..ble ada yg cemburu jd la menyampah,da tu terus la ignore kita.


so nk bt cm mn.lantak p la..bole mati ke x ckp dgn spe kn.dia gle kuasa nk bt kje bg je..biar smpai lbm.

hira said...

izzat, saya move on la ni. lagi 2 minggu je tinggal. hooray! :D

hira said...

wah, abang stalker. marah nampak. hahaha :D sabar ye? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...