Thursday, July 21, 2011

Penemuan terbaru

Assalamualaikum. Tadi sajalah layan Wanita Hari Ini (WHI) dekat tv3 tu sambil makan tempe goreng cicah dengan sambal kicap. Sedap wehhhh.. Haha :p Tiba-tiba terdengar topik mengenai Insomnia. Mesti korang tau kan insomnia tu apa, kan? Ala, masalah tidur tu. Hehe. Tapi aku tak nak lah cakap pasal Insomnia. Cuma aku nak cakap, kopi ataupun nescafe memang selalu membuatkan seseorang tu mengalami Insomnia. Benda-benda tu kan mengandungi kafein. Memang segar-bugar la mata korang kan bila minum. Dulu masa matrik aku dulu, aku selalu minum supaya boleh stay up untuk study kuiz, exam, assignment dan juga tutorial yang perlu dibuat. Haha. Korang pun tergolong dengan aku, kan? Sila-sila angguk ye? Ok, dah merepek jauh sangat. Sebenarnya, aku nak cakap kopi ataupun nescafe tu sebenarnya boleh melambatkan kegemukan. Dia boleh meningkatkan tahap metabolisme kita dalam badan. Huuu.. Kadang-kadang nescafe tu memang boleh dikatakan minuman harian aku dekat matrik. Kurus ke aku? Tak nak jawab. Orang yang kenal aku je nampak aku macam mana. Haha.


Done. Byebye.


Nota kecil : Masuk universiti, nescafe adalah minuman yang sangat memberi impak dalam kehidupan seharian seorang pelajar. Setuju? Hahaha :p

36 comments:

cik najihah said...

tau xpe..minum sebab nak stay up..lagi2 kat u asigment bersepah hahaha

hira said...

hahaha. setuju! tu yang takut ni. kena prepare semua benda sebelum masuk universiti. hoho

Aimifiqa said...

tapi ia tidak mberi kesan kepada saya. haha. lepas minum bukan nye stay up terus tidur adela. haha

H.J said...

tapi..yang 3 in 1 tu bahaya..manis sgt

hira said...

aimi, adeh. hahaha. lawak baca statement tu. mungkin kesan dia lambat sikit kot. tu yang terus tidur. haha

hira said...

h.j, manis eh? saya minum biasa je. macam mana tu? hahaha

cik najihah said...

wat last minit..hee tu yg bes..hahah...tetibe x sabo nak ngedate kat kafe ni hihihi

Helmi said...

Tu la.. but I have been an insomniac long before I became a coffee addict. haha.. anyway, care nak atasi masalah tidur ni one of them ialah membaca sebelum tidur.. =)

hira said...

last minute? boleh eh macam tu? sekali ada je barang yang tertinggal. haha. adeh. dating eh? ayokkkkk.. bagitahu pak guard. haha

Atiqah Wadiah said...

tp kan x eloksgt mnom slalu nescafe nih..hehe ^^

sue perbs.. said...

oh yeke.. nk minum bnyk2 la mcm ni.. hehe

msredcheesecake said...

Hira,
Msred hari2 minum nescafe...addicted...

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

wahhh itu penyakit saya :) hidup insomnia.. haha

btw,
boleh aimie mntak tlg untuk komen entry ni x? http://imedianna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

GA ni memerlukan komen terbanyak utk jadi pemenang. So, tlgla bantu saya :) tq sgt2

hira said...

helmi, macam tu eh? hehe. kesian awak kan?

hira said...

atiqah, nescafe tu memang tak elok sangat kalau minum tiap-tiap hari. kalau boleh, jangan amalkan. hehe :D

hira said...

sue perbs, jangan banyak sangat ye dear. karang saya pula yang dipersalahkan. huhu

hira said...

msred, really? haha. best ke tiap-tiap hari? tak bosan?

hira said...

aimie, awak tidur macam mana eh tiap-tiap hari? pelik pula saya tengok. hoho

Nur Syazana Mohammed Sani said...

boleh melambat kan kegemok kan ? wah ! baru tao ,. zana selalu minom kopi untok buat homework n study jar la =)

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/is-that-true.html

.izzati liyana. said...

saya tak minum coffee. nescafe pulak jarang. dlu mase mule2 masok uni, selalu minum. stay up study. tapi sejak orang kecoh ramai tumbang sbb nescafe terus stop. risau.

r'Da said...

hehe nsb baik saya kureng kafein2 ni.. huhu

Ezad Skytech said...

kalau da mengantuk sgt..minum nescafe atau kopi ni pon takde effect...lagi lena tidur ade la..haha...

Nour Akmal said...

mnm nescafe or kopi pn klu dh ngantuk sy tdo je..huhu..

hira said...

zana, mungkin kot. sebab saya terdengar dekat tv tu haaa.. kalau salah, tak tau la pula kan. hehe

hira said...

izzati, nescafe tu boleh je minum tapi kena jaga-jaga. tak boleh selalu. kan banyak kafein dalam tu. huhu

hira said...

kak r'da, bagus-bagus. hehe

hira said...

izzat dengan nour, ngantuk memang layan bantal la baru sedap kan? tidur terus. hahaha :D

sergeant keroro said...

hehe, kadang-kadang best minum kopi. ade feel yang ummph! XD

hira said...

ada kopi yang pekat. memang sedap tak terkata~ hahaha :D

nabila faryzza said...

yeahh ! setujuuuuuuu

Abang Stalker said...

setuju sgt.nescafe bt abg pitam jgk sbb terlalu letih x tdo duk stdy up smpai muntah.

kurus tu mmg da nyata la kot..smpai underweight kn cik hira?haha

hira said...

nabila setuju dengan yang mana satu eh? hoho

hira said...

wah, abang stalker rajin stay up. pelajar cemerlang ni. wuuuuu~ haha :D bukan saya. abang stalker la :p

hira said...

wah, abang stalker rajin sangat stay up. wuuuu~ haha :D bukan saya. abang stalker la :p

hira said...

wah, abang stalker rajin sangat stay up. wuuuu~ haha :D bukan saya. abang stalker la :p

hira said...

wah, abang stalker rajin sangat stay up. wuuuu~ haha :D bukan saya. abang stalker la :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...